Thursday 20 February 2014

Berättelser

            Den gång blev Daniel riktigt glad


Daniel är en 20 år gammal lång och smal kille som borde i Afrika i en liten byn med sin mamma, steg far och små syskon. Han kommer från Zambia men han borde i Botswana som en flykting. Livet var inte läte för Daniels familj och dem ville hitta en väg att göra livet lättare för. Daniel var en eleverna på gymnasium och var hanns sista år i skolan.

Daniel var i skolan när hanns mamma kom till honom och sa att FN vill att de ska komma till deras kontoren. När han hörde det han var nervös och började undra vad som här hände och varför FN vill att dem ska komma till dem? På väg från skolan till FN kontor, hanns mamma började berätta till honom och han kunde inte tror på vad hanns mamma berättat till honom,han tänket att hon bara skoja med honom. 

När de kom fram till FN kontor, de möt en vit kvinna som jobbar på FN. Hon hjälpt många människor att hitta bättre liv ute av Afrika. De gick inne i kontoren och hon började göra intervju på de. Hon frågade de hur länge har de bott där som flyktingar? De berättat allt till henne,hon skav allt på papperet. Sedan hon ringde till hennes chefen, när hon var klart hon sade till de att de kommer att hjälp de att hitta et land som de kommer att flyta till och hon sa att det blir Amerika som de kommer att flyta till. Daniel började gråta glädjetårar och han var jätte glad för att de kommer att flyta där ifrån till et bättre land.

No comments:

Post a Comment